Ga naar de inhoud

Kunstconsult

Tips nodig over materiaal, kunst maken en ondernemerschap?

Dagelijks vragen mensen mij hoe ze een webshop moeten beginnen, welke verf ze moeten kopen voor een muurschildering en hoe ze aan kunstopdrachten moeten komen. I get it!

Dat vroeg ik mij jaren geleden ook allemaal af. Dus ik ging op onderzoek uit door veel te lezen, uit te proberen, video’s te bekijken en vooral door het gewoon te doen. Dat maakt dat ik nu een rugzakje aan praktische kennis heb over het kunstenaarschap en het ondernemerschap.

Top 5 Amber-tips:

  1. Vragen over materialen: vraag het aan een specialist in een materialenzaak. Hier leer je ontzettend veel van!
  2. Spreek het uit naar je klant als je onzeker bent over iets. Zeg gerust: ‘Ik heb dit nog nooit gedaan, zullen we er samen naar kijken?’
  3. Doen, onderzoeken, uitproberen, testen, het mis laten gaan en ook nog genieten van het proces. Je leert echt alleen door het zelf te ondervinden. Zo heb ik leren koken.
  4. Hou je niet vast aan de ‘regels’ van wat goed en fout is. Men leert je dat je bijvoorbeeld niet met acryl over aquarel mag gaan, maar ik doe dat wel. Ontwikkel je eigen stijl en mix je eigen materialen. Welke materialen vind je fijn om mee te werken?
  5. Vergelijk je niet met anderen. Voorheen vergeleek ik mezelf met andere kunstenaars en vond ik hen altijd beter. Maar een ander is niet beter, het is gewoon anders. 
 

En nu even babbelen

Hoe leuk ik het ook vind om anderen te helpen en hoezeer ik het ze gun om een eigen stijl en werkmethode te ontwikkelen… mijn tijd en energie is beperkt in dit leven. Dagelijks krijg ik vele vragen over hoe ik mijn werk doe, welke materialen iemand voor iets moet gebruiken en hoe dat allemaal werkt met zo’n webshop. Ik begrijp dat; het is een manier van kennis vergaren door het aan iemand te vragen die het al heeft uitgezocht. Maar:

  • Ik heb niet alle antwoorden, zeker niet als het over specifieke zaken gaat;
  • Ik kies ervoor om de tijd die ik ‘over’ heb, naast mijn eigen werk, te spenderen aan niks doen, mijn hondje, mijn vriend en tot rust komen;
  • Ik heb ook alles zelf uitgezocht en daar ben ik heel blij mee. Jij kunt dat ook!
  • Ik geef les over deze onderwerpen en dat is deel van mijn brood.

Kom je naar mijn lessen?
Ik geef tekenlessen, privé of in een groep. Daarnaast doe ik aan talentbegeleiding. Stel je studeert af en wil iets in het kunstvak gaan doen, dan begeleid ik je één-op-één.

Of boek je een kunstconsult?
In 75 minuten mag je me de oren van de kop vragen over ALLES dat je maar wil weten over kunst, ondernemerschap, materialen, etc. Kosten: €95,- (voor ondernemers ex. btw). Heb je een klein vraagje over iets en is een consult te groots voor je? Kom naar mijn atelier, koop een postkaart, en ik help je met liefde. Niet vanwege die postkaart of het geld, maar omdat ik dan weet dat het geen one-way-street is.

Vragen? Stuur me gerust een mailtje!